TOKO TOKI YANG ONTAH APO APO

kite jumpe lg..hehe mesti korang dah bace entry sebelum nikan??ade rase panas x??(sebab penulis asik promote kump die je)..saje je bakar2 korang..bia korang semangat siket nak bertanding sempena ari korge ni..xkesah la ilmiah ke, sukan ke..yg penting korang melibatkan diri untuk program ari korge ni samada secare langsung ataupun secare ulangan..haha penulis dah mule pening nak memikirkan ayat untuk update blog ni..ok la..selepas berehat,acare hari korge dteruskan dengan acare ilmiah..jap eh..nak tengok tentatif jap.. ooo de 2 acare telah dpertandingkan untuk program ilmiah ni..tp ni untuk bahagian ikhwah je..bahagian akhawat xtau la..marah plak akhawat nti asik cter pasal ikhwah je..xpela kan..nti kiter suh akhawat lak cter pasal program dorang ek..ok, 1st game tuk ikhwah adalah IQ Genius, pas2 Action&Draw..nak cter siket pasal IQ Genius ni..bahagian pertame game 2 ok la..sebab soklan die memg mencabar n logik..pening gak la peserte2 nak jawab..sape yg jarang2 bukak buku(bukak buku 2 maksud die bace buku, bukan bukak je!!)memang komfom xleh jawab..tp soklan2 cam2 la yg akan menjana minda anak2 n9 ni..tol x??tp, ni yang xpueh ati ni!!soklan toko toki ontah apo2!!haaa kluar gak loghat n9(penulis bukan anak n9 totok,penulis hanye mempunyai gen2 keturunan dr mak ayah penulis je yg menyebabkan penulis layak tinggal kat umah n9 ni)hehe minda peserta2 teka teki telah agak terbantut dengan soklan teka teki yg disediakan oleh pihak penganjur sehingga menyebabkan ahli cerdik pandai kump PALONG telah kelihatan agak goyah untuk menjawab soklan2 2..genius kump kami iai2 ust syafiq(bukan name sebenar) hampir2 pitam memikirkan jawapan bg soklan teka teki 2..de jugak yg meroyan..huhu alamak, promote lg..xpe la..selagi de peluang nk promote, kite promote la kan..pasni klu dah x dberi izin tuk menulis,penulis dah xde peluang lg nak promote..ma'alish ye..hehe untuk pertandingan Action&Draw, disebabkan kekurangan mase, maka game ni hanye untuk bahase melayu n bahase arab je..bahase inggeris terpakse dibatalkan..macam2 aksi leh dilihat sepanjang game 2 berlangsung..yang golak sampai nangih pon ado..huish hebat sungguh pertandingan ni..rugi sape xdatang..diakhir game,make terbukti lg bahawe kumpulan PALONG(ikhwah) pasti akan menjuarai hari korge taun ni..kump2 len jgn sodeyh ati yo..weh, penulis dah promote ni,klu kalah malu penulis weh..ust Ahmad Naim Azlan silo amek perhatian yo..kasi monang taun ni..hehe ok la..jumpe lg nti..

Comments

Popular posts from this blog

CARTA ORGANISASI MAJLIS TERTINGGI PENGURUSAN ANAK-ANAK NEGERI SEMBILAN MESIR (MTPANSM) SESI 2016/2017

Insan Bernama Muhammad